riool-ontstoppen-den-daag
Een rioolbuis ontstoppen – De complete gids

september 29, 2022

Hoe een rioolbuis ontstoppen?

Als u een verstopte afvoer heeft, kunt u het beste een professionele loodgieter bellen om de leiding te ontstoppen. Lukt dat echter niet, dan kun je onderstaande tips proberen.

1. Giet kokend water door de afvoer om eventuele verstoppingen los te maken.

2. Gebruik een plunjer of een draadkleerhanger om eventuele resterende verstoppingen uit de leiding te verwijderen.

3. Giet azijn in de gootsteen en laat ongeveer vijf minuten koud water lopen om eventuele hardnekkige verstoppingen in de leidingen van uw gootsteen op te lossen.

4. Als geen van deze methoden werkt, neem dan contact op met uw plaatselijke rioolreinigingsdienst en zij zullen uw gootsteen voor u kunnen ontstoppen!

Lukt het riool ontstoppen Den Haag niet? Neem dan contact op met Regioriool op!

Verstopte afvoeroplossingen voor uw huis

Om een verstopte afvoer te voorkomen, moet u uw huis schoon en droog houden. Als u merkt dat uw afvoer verstopt is, kunt u de volgende oplossingen gebruiken om het probleem op te lossen.

Clog-Buster Drain Cleaner: Dit is een niet-giftige reiniger die kan worden gebruikt om afvoeren te ontstoppen zonder rommel. Het werkt door een reinigingsplug te gebruiken om de verstopping in uw afvoer te verwijderen.

Reinigingsoplossingen: U kunt sommige van deze reinigingsoplossingen ook thuis gebruiken om uw afvoer te ontstoppen. Gebruik azijn of zuiveringszout in heet water voor een gemakkelijke oplossing voor ophoping van hard water, of gebruik waterstofperoxide en afwasmiddel voor een effectieve manier om vet en zeepresten op uw leidingen te verwijderen.

Een afvoer in de badkamer en keuken ontstoppen

Er zijn veel manieren om een afvoer in de badkamer of keuken te ontstoppen. Deze gids bevat enkele van de meest gebruikte methoden om de afvoer en gootsteen van een badkuip te ontstoppen.

Hoe een badkuipafvoer te deblokkeren:

De eerste stap is om te bepalen waar de verstopping is. Als je hebt gemerkt dat er water aan één kant van het bad ophoopt, is er waarschijnlijk een obstructie in de afvoer.

Als je niet kunt detecteren waar het vandaan komt, kun je proberen een plunjer of plunjerachtig hulpmiddel zoals deze van Amazon te gebruiken. Om dit hulpmiddel te gebruiken, plaatst u het gewoon in uw badkuip en drukt u erop terwijl u aan het handvat trekt. Ga hiermee door totdat je de oorzaak van het probleem hebt losgemaakt en trek dan je plunjer er weer uit. Soms kan het ook dieper liggen dan de afvoer, dan moet je waarschijnlijk je riool ontstoppen Utrecht.

Hoe u haar in 3 eenvoudige stappen uit uw afvoerleiding kunt verwijderen

Of het nu gaat om haar van uw douchekop of gootsteen, u zou het met slechts een paar eenvoudige stappen uit de afvoerleiding moeten kunnen verwijderen.

Stap 1: Leg een handdoek over de afvoer en zet het water aan.

Stap 2: Gebruik een zuiger om water in de afvoer te persen.

Stap 3: Neem een kopje azijn en giet het in de afvoer.

Uitgelicht

Meer artikelen